Skaffa robotdammsugare eller hemstädning?

Det ser magiskt ut. Roboten susar omkring på golven och det blir rent och fint. Men om du ser på reklamfilmer för robotdammsugare kan det finnas saker som du missar. Det visas till exempel inte hur golvet först förbereds och frigörs från saker som dammsugaren inte kan suga upp. Och om det finns tuffa fläckar kommer roboten inte fungera som hemstädning.

Hemstädning kostar mer

Det kostar mer med hemstädning än med robotdammsugare. I varje fall när du räknar på ett år. Men då ska du tänka på att roboten inte kan göra allt som en städare klarar av. Hemstädningen ger ju mycket mer än rena golv. Den kommer att leda till rent kök, rena toaletter och mer.

Roboten kan bara suga damm och moppa

En robotdammsugare kan vara en smart investering. Men du måste komma ihåg att den inte är samma sak som hemstädning. Den kan ju bara suga upp damm och kanske moppa. Det är något som behövs regelbundet men det ersätter inte för all städning som ditt hem faktiskt behöver.

Robotdammsugaren kan däremot ses som ett bra komplement till övrig städning. Den kan användas då det bara handlar om lite damm på golvet. Det kan alltså vara fint att ha både robotdammsugare och städare.

När roboten sköter dammsugningen kan den som ger hemstädning få tid till så mycket mer. Roboten och städaren blir det perfekta teamet. Men du ska givetvis höra med städfirman om de kan tänka sig att samarbeta med din robot. Om inte kanske du gör bäst i att strunta i robotdammsugaren och enbart betala för klassisk städning som ger dig finfina resultat.

Ett företag för hemstädning är Städo som är populärt hos många.