Konsten att bära armband som syns

Dina smycken är gjorda för att synas. Då är det synd som halsbandet ligger under kragen och ditt armband döljs av tröjans ärm. Det kan faktiskt ses lite som en konst att bära smycken som syns. Det här kräver lite tanke både då du väljer smycket och då du tar det på dig.

Ett armband som syns på handleden

Designen på ditt armband får stor betydelse för hur du kan bära det så att det syns ordentligt. En lösning kan vara att bara ha armbandet på dig då du har kortärmat. Men det kan ju bli lite tråkigt. På vintern är det inte så skönt att alltid gå i kortärmat och du kan ju ha många favorittoppar med långa ärmar.

En lösning kan vara att välja en armbandsmodell där armbandet ligger lite lägre ner över handen. Om det här inte stör dig kan det vara riktigt fint. Armbandet kommer då också att synas även om du har en långärmad topp på dig.

Vik upp ärmarna

En annan lösning är att vika upp eller rulla upp den långa ärmen en bit. Det kan du göra med skjortor såväl som med vanliga tröjor. Det krävs inte så mycket för att armbandet ska synas. Dessutom kan det upplevas som behagligt att tröjärmen inte ligger så långt ner mot handen.

Stora armband som kräver mer plats

Det finns förstås armband som är så pass tilltagna att det inte kommer att räcka att vika upp skjortärmen ett varv. Här kan det vara möjligt att placera armbandet ovanpå tröjärmen. Det kan faktiskt se riktigt snyggt ut. Särskilt om tröjan har en färg som kontrasterar väl mot smycket.