Fantasifull animation för reklamfilmer

Animationer är spännande och de väcker ofta uppmärksamhet. Det är något med animationer som får oss att stanna upp och titta. Det här är bolag som skapar animerade reklamfilmer väl medvetna om. När det passar med fantasifull animation kan det vara ett unikt grepp. Ibland kan det fungera att lägga in animationen som en effekt i vanlig film och ibland går det att bygga hela filmen enbart med tecknade animationer.

Fantasin har inga gränser

Något som är spännande med tecknade animationer är att de tänjer på gränserna för vad som är möjligt. När man inte måste förlita sig på att hitta rätt skådespelare för att få de uttryck som krävs kan det bli mycket enklare.

Samtidigt är det förstås så att bra animation kräver skickliga hantverkare. Det gäller att ha folk som vet hur man med tecknade inslag få effekter som känns och märks. När det ska göras reklam är ju målet att så många som möjligt ska få upp ögonen för budskapet.

En animation man inte glömmer

När en animation är riktigt lyckad glömmer man inte bort den. Den ligger kvar i minnet och dyker upp då och då. Fantasifull reklam är inte samma sak som barnsligt. Och det är absolut inte så att animationer måste se ut som tecknad film för barn.

Figurer och effekter som dröjer sig kvar i våra minnen är kraftfulla. De kan till och med leda till att vi ser fram emot att se en viss reklamfilm. När den dyker upp dröjer vi oss kvar vid skärmen istället för att resa på oss och göra något annat. Det är precis så som lyckade animationer i reklamfilm ska fungera!